08 April 2013

Rewang @ Kenduri Kak Zura

7 April 2013


Assalammualaikum...

Semalam kami satu famili pulun abeh untuk majlis kenduri kawen jiran kami, Kak Zura. Abah, Iwan, n Nazrol masak untuk makanan tetamu, Mrs. Yan, emak, Dayah n Zani buat untuk makan beradap. Penatnya takyah cakap la. Even buat makan beradap untuk 12 orang pun mencabar, ni kan lagi kaum-kaum Adam yang dok siapkan makanan tetamu.

Maybe 1 kelebihan jugak sebab parent  Mrs. Yan pandai masak. Abah memang pandai masak dalm kuantiti yang banyak macam kenduri. Memang selalunya pun jiran-jiran panggil abah tok masak. Ma pulak akan buat makan beradap. Jadi kami adik-beradik yang lain-lain akan menjadi assistant derang. Sonok bila 1 famili sibuk.

Mrs. Yan tak banyak amik gambar. Pastuh konon-konon macam tak reti je nak guna kamera Si Iwan. Hahahahaha... Buley macam tuh? Menu untuk tetamu kalo tak silap Mrs. Yan daging masak hitam, ayam goreng panas-panas tuh, sos ayam, dengan dalca sayur. Menu makan beradap ada udang galah goreng, ayam golek, sayur campur, ikan siakap 3 rasa, buah, trifle dengan air tembikai laici. Semuanya 2 set. Gambar masa kat meja pengantin Mrs. Yan malas nak amik sebab derang lepak-lepak kat meja pengantin tuh. Hohohohoho....




Sori Zani. Takde niat pun nak sabotaj muka hang. Hahahahaha...
Tengs to Lina n Cik Zah sebab tolong angkat lauk :)



Nazrol yang menggigih walaupun tak sihat

Badang-badang Mrs. Yan


Desert - Trifle


Nota kaki : Sian kat Mr. Aid tak dapat join. Rugi tau tak dapat makan ayam panas-panas.

-Thanks for reading-

4 comments:

Nazrol Azmi said...

Angah..angkt tong tu cover ckit..haha..smart2 pic kakyan tangkap

AienM said...

Sedap nyeee...

Anonymous said...

Best nye rewang camni, teringat mase dulu2

Yan|Aid said...

Nazrol Azmi : Tak brp nak pandai adjust setting pkai kamera angah nieh... :)

AienM : nnt ain kawen buley masak macam ni ea :)

Anonymous : Sonok rewang nieh, kita zaman skrg da byak katering. tp still buley tlg2 tok goody bag :)

Tengs for commenting :)

Post a Comment