28 August 2015

Bercuti ke Legoland Malaysia

31.7.2015

Assalammualaikum...

Sebelum tu, Mrs. Yan ada kata umah kami takde internet kan... Laaaa ni, berkuatkuasa semalam, kami laki bini decide nak try P1 Wimax ForHome, yang boleh sharing up to 4 devices, sekarang ada promotion tok bulan pertama-kelima kami kena bayar RM114.54. Bulan yang keenam dan ke atas just bayar RM104.94. Ada kontrak 2 tahun, Tapi kalo tak silap bulan pertama tu ada tambahan cikit la... 

Okkaip, abeh pasal Pi Wimax tuh, so sebelum pape, nak bagitau la yang kesah kami p Legoland ni adalah kisah basi hujung tahun lepas (2014) punya cita. Disebabkan dah basi, maka Mrs. Yan takmo banyak menaip sebab nak up entry lain skali kalo boleh :) Jadinya Mrs. Yan akan letak gambo tok jadi korang punya halwa mata... Tapi seriously berbaloi pi sana sebab bagi kami laki bini ni, kami kagum la dengan apa yang derang dah buat, maksudnya, derang amik masa untuk buat satu-satu model yang ada dekat Legoland tuh... Ktorang rasa relax giler kot p sne... 

Legoland terletak di Nusajaya, Johor. Kalo korang nak tau detail pasal parking, ticket masuk, korang boleh klik http://www.legoland.com.my/. Semua detail ada kat website tuh. Mrs Yan nak cite lebih pun benda da tak berapa ingat. Aiseyyy, sori la korang ea... Tapi macam kami, hari tuh, kami beli tiket kat kaunter, sebab boleh pakai Maybank Debit Card. Satu Maybank Debit Card tu boleh beli maksimum 4 keping tiket. Harga guna Debit Card lagi murah dari kita tunjukkan IC. Kami dapat tiket dewasa RM113.00/pax untuk water & dry park... Berbaloi-baloi :) Tapi rasenyer promotion tuh da abehhh... Opssss, korang still boleh guna MyKad tok diskaun. Makesure p pagi ea... sebab al kesah tersebutlah kesahnye, korang kena beratoq panjang tok beli tiket. Gambaq tiket lak Mrs. Yan cari-cari tapi tak jumpa, so kalo nak tengok ghupe tiket tuh, korang kena p Legoland dulu ekk... (tetibe kan, macam tak boleh tengok kat blog lain... Hahaha)

Ok, jom tengok gambo... Nak cerita sangat pun da tak berapa nak ingat :p



Lego sana, lego sini :)

Hat Project X nieh, Mr. Aid sorang je naik, iolsss jadi Safety Officer dari bawah je :p


Boat Acedemy


Restaurant pun banyak kat sini, tapi rege tuh standard Lego la jugak gamaknye :)

Heksited nak tunggu naik train. Penat jalan kita naik train pulak

View sepanjang dalam train

View sepanjang dalam train

Driving School pun ada. Tapi tok budak kecik jela... Bapak ngan mak budak duduk kat luar je


Rescue Academy - Kenderaan ni boleh bergerak, pastu kita kena pancut air kat api sampai kuar gambar orang, pastu patah balik.

Hat ni best... Lenjun weyhhh






Menara Taming Sari pun ada kat sini, Boleh la tengok view Legoland dari atas. Ujan lebat lak time nieh.


Ha... yang nieh menara Lego... Korang buat la tinggi mana pun, nanti da siap, korang boleh test kestabilan dia... Kat bawah tu ada vibrator. Nanti korang boleh try.

Lepas buat keta, korang boleh test kat sini
















Penutup untuk hari tuhhh...

Kagum tak tengok model bangunan dengan Star Wars yang derang buat. Siap ada model yang boleh bergerak lagi. No wonder la harga tiket dia buat kita tersedak. Sangat-sangat detail. Kedai souvenir memang banyak and of course Lego banyak giler jual kat sini. Sediakan duit jela ekkk...

Overall memang best p sini. Tapi kalo panas memang berbahang la. Time ktorang p tu siang bukan men panas berdenting, Bila petang hujan lebat pulak. Nak berteduh pun susah. Make sure korang beli disposable raincoat siap-siap kat luar. Tapi kalo teringin nak beli raincoat yang ada tulis Legoland pun boleh, takde masalah... Duit sendiri kan... Hahahaha... Tok yang ada anak kecik tu, walaupun da boleh berjalan, korang bawaklah stroller sebab kawasan dia memang besar nak mampuih... Ermmm, apa lagi nak pesan ekkkk... Air kosong boleh bawak. Kalo asik nak beli yang kat dalam tu je, larap la jugak kan... Lepas tuh, Kalo korang beli combo ticket, make sure korang p waterpark dulu sebab kalo petang tetibe hujan,takut derang tutup, tsk bagi korang main. Bila pikir-pikir balik, masa kat Legoland tu kitorang buat macam umah sendiri je sebabnye, pakai tracksuit ngan jersi je. Orang lain bukan men sebelum masuk, pakai molek-molek, lepas tu tukar. Tapi kami TIDAK... Hahahaha... otak ni nak main jerrr... Hahaha...

Pisttt : Sori ekkk takde gambo masa kat water park sebab henpon semua dah simpan. Tapi siyes, water park dia kecik je. Tak best kalo datang p water park j. Kena amik combo gak... 

Bye...

-Thanks for reading-