26 November 2014

His Not Perfect but He is My Mr Right

My diary...

26th November 2014.

Third years anniversary...

Alhamdulillah :)

Sighhh... Aku sebak...

Tiga tahun yang sangat bermakna... 
Senyum, ketawa, sakit hati, marah... 
Semua kita rasa... 

Berpimpin tangan waktu suka, kita bahagia...
Berpimpin tangan waktu sedih, kita bina kekuatan bersama...

Orang tak tau apa kita rasa...
Banyaknya dugaan... 
Tapi Allah limpahkan jugak kegembiraan... 
Berikan kelegaan...
Biar kita masih mampu tersenyum...

Waktu ni... 
Tangan menaip... 
Otak berfikir... 
Dugaan itu, bahagia itu, masih eratkan kita...
Satukan kita... 

Terima kasih sebab jadi suami saya...
Berusaha buat saya tersenyum...
Sabar bila tsunami saya datang...
Gigih menjadi pendengar yg baik walaupun :) 

Sentiasa genggam tangan saya especially waktu susah... 
Terima kasih untuk semua pengorbanan awak untuk saya... 
Saya tak mampu balas...
Saya bukan isteri romantik yang pandai meluah rasa, mengekspresi cinta... 
Duit saya tak ada, harta jauh sekali... 
Tapi InsyaAllah, doa saya selalu ada untuk awak... 
Semoga urusan awak dipermudahkan, kesihatan yang baik, rezeki yang berpanjangan... 

Tabah saya untuk awak... 
Kuat  saya untuk awak... 
Tenang saya untuk awak... 
InsyaAllah...

Sekarang kita belum ada ahli syurga yang akan mendoakan masa tua kita... 
Mungkin akan ada... 
InsyaAllah akan ada... 
Tapi andai kata takkan ada, awak kuatkanlah saya bila ada sindiran dan gurauan mulut-mulut lancang... 
Saya harap sabar masih dihati... 
Saya kuat... 
Tapi sindiran tuh terlalu pedih buat saya...

Saya harap awak akan sentiasa pegang tangan saya... 
Erat... 
Didik saya... Bantu saya... 
Semoga jalan kita lebih tenang... 
Doa kita lebih diangkat... 

Amin...





With Love,
Mrs. Yan

-Thanks for reading-

 







24 November 2014

Roti Canai Power, Taman Medan

Assalammualaikum...

Lama Mrs. Yan tak hapdate SnappySmoothie kan... Mrs. Yan baru pindah rumah... Menyewa jela tapi :) Excited tau nak beli macam-macam tok rumah sendiri walaupun rumah sewa... Kalo Mrs. Yan tak segan nanti Mrs. Yan cerita pasal sonok masuk umah sewa baru ye :) Tapi kitorang tak pasang internet lagi...Dok kemaruk nak tunggu ABN Excess yang tak tau la abad bila nak settle pasang kabel kat area rumah kitorang tuh... Dan secara tak langsungnyer terabailah kejap blog SnappySmoothie nieh... Sekarang tetibe boleh hapdate sebab Mrs. Yan ada kursus kat Seri Malaysia... Terima kasih Seri Malaysia Hotel... Dalam bilik pun wifi laju... Hikhikhik :)

Ok,hujan-hujan kat sini tetibe teringat roti canai power kat Taman Medan yang bila kita mintak kuah banjir, kebanjiran kuah tuh adalah ditahap owhhhsome :) Memang stok tak berperikemanusiaan punya tabur kuah. Serius talk beb... Hahahaha... Kuah dia pun perghhh... Mrs. Yan ngan Mr. Aid selalu makan roti canai kat sini... Bila dah semakin meningkat dewasa nieh, Mrs. Yan semakin kurang lak nak makan roti canai kat mapley... Lagi prefer cari yang orang melayu kita buat... 

Ok-ok... Enough meluah rasa, sekarang kita jamu mata dengan roti canai power Taman Medan okkaip :)

 
Jalan PJS 2, depan kedai roti canai power nieh

  
Gambar depan kedai... Korang abaikanlah kesenian gambar di atas... Cettt...

Masta roti canai :)

Assistant yang smue tuka tangan dengan lipas... Ok, nak cakap lipas kudung sebenarnyerrr...

Orang ramai gilerrr sepanjang masa... Payah aihh kalo nak dapat meja tok kita jer... Besa memang kena share... Mengeratkan silaturrahim katerrrr nyerrr...



Roti canai yang kuah banjir dia ditahap bahaya

Roti sardin yang best gak, still ngan kuah banjir tahap bahaya

Air teh o ngan milo suam sentiasa dihati... Ciri-ciri orang stress bila asyik makan makanan yang sama... Lecturer Mrs. Yan cakap la... Betui ke tak, idok lerrr teman tau...

Nieh power namo ehhh... Heppp... Jangan pikir lain...

Licin sekali dengan kuah-kuah dia...

Ni susunan kedai yang lama... Tak lama lepas tuh derang da tukar susunan baru tapi gambar yang Mrs. Yan amik tuh tak jumpa lak... Tapi jangan risau sebab rasa roti canai ngan kuah marbelesss dia tetap umpphhhh :)

Kedai ni bukak dari pagi pukul 6 pagi kot sampai la roti canai tuh abeh dalam kol 11 pagi lebih kurang la... Tapi petang takde yer... Harap maklum :)

So, sekali lagi, kalo korang nk g, sila lah google Jalan PJS 2, Taman Medan, Petaling Jaya.

-Thanks for reading-