26 August 2013

Oh My Kampung, Oh My!!!

Assalammualaikum...

Sebelum ni Mrs. Yan da letak Gambar Raya siap ada Part I ngan Part II lagi kan. Jadinya kali ni entry pasal kampung Mrs. Yan kat Tanjung Karang. Umah parent ma Mrs. Yan la kiranya nieh... Umah ni dah 2 kali jadi terjahan member-member Mr. Aid tok buat short film derang. So dah alang-alang, meh Mrs. Yan tempek gambar kampung ni ye... Gambar ni pun amik masa raya baru-baru ni la... Sape kata balik kampung boring...? Ni nak tunjuk apa kita boleh buat kat kampung... :)

 Ni umah atok & nenek Mrs. Yan. Yang warna hijau kat tepi tangga tuh salah satu port pegaga tumbuh okkaip... :)

 Atok & nenek Mrs. Yan yang Alhamdulillah sihat lagi :)

 Ni Lobo, peneman atok & nenek. Ada sekor lagi. Habok nama dia. Tapi takde lak. Kalo korang bosan-bosan boleh men ngan Lobo ni sebab perangai dah mengalahkan kucing hutan. Dia ni pantang dengar ayam berkokok. Siap lah... 1 kampung dia kejar ayam tuh. Ntah apa yang sakit ati sangat pun taktau.

 Kalo bosan lagi boleh panjat pokok kelapa. Takpun tenung ayam yang tengah mengeram. Ni belum lagi part jadi petani moden. Semua sayur kalo boleh nak bawak balik bandar... Hahahaha...

 Kita gak boleh wat exercise sambil pakai seluar tido dan buat memek muka yang kita rasa chumell kat sini...

 Boleh makan maruku kat tangga. Punyalah seksa nak amik gamba si Adam ni... Budak yang sangat mengaplikasikan penggunaan bahasa baku dalam percakapannya... Hohohoho...

  Boleh sergah ayam... Tapi budak kecik si Chacha ni terbalik lak sebab dia sergah kita... Nampak tak pokok keladi berbaris kat belakang tuh.. Auchhh sedapnya...

Si Qayyum dengan mainan dia

 Korang boleh buat muka chumell macam Chacha

 Yang tetibe wat muka kerek

 At last tersenyum :)

 Nak posing gaya macam mana pun boleh... Hohohoho...
 
Tahun ni gak ada aktiviti tambahan. Baling mercun masa orang tengah mandi ngan buang air sebab toilet kat luar rumah... Tak senonoh betul. Disebabkan kualiti video yang terlalu teruk, ececehhh, so takde la tempek kat sini. Selamat ko abang long. Tu jelah kot. Tapi ni belum lagi tetibe wat keje giler bergambar kat sawah orang. Sonok kan balik kampung... :)
 
-Thanks for reading-


0 comments:

Post a Comment