24 January 2014

Nasi Lemak Beratur, Taipan USJ, Subang

Assalammualaikum...

Di waktu petang setelah berhepas pulas angkat peti ais dari Puchong ke Damansara, Iwan suggest tok tapau Nasi Lemak Beratur kat Taipan USJ, Subang. Mrs. Yan tak penah try pun... So, ok jela... Nasi lemak ni bukak dari petang sampai malam.


Sumber: Mr. Google
 
Sebenarnye Nasi Lemak Beratur nieh dalam Restoran Warisan Sambal Opah. Masa kami g tuh tak ramai orang lagi sebab gi petang kan... dalam kol 5 lebih macam tuh kot. Ble tak lama lepas tuh, tetibe kedai ni macam kena serbu lak. Tapi kan kalo tengok lauk dia memang menyelerakan... Tak caya scroll bawah...
 










 
 
 
 







Gler banyak tersusun kan lauk dia... Tak mampu nak pilih dah... Anggaran orang yang makan ada 7 orang, so kami mintak 20 bungkus nasi lemak daun pisang sebabnye nasi dia cket je. Harga nasi, RM1/bungkus. Disebabkan kaedah memilih berlandaskan nafsu serakah, ktorang amik banyak gak lauk. Ada sambal lala, sambal sotong, sambal sotong basah, kentang yang potong nipis-nipis tuh goreng then sira ngan sambal manis, ayam sambal kalo tak silap. Puas ati dapat rasa semua cket-cket. Tapi, al-kisah harga dia korang jangan terkejut lak eaaa... Nasi lemak sekali ngan lauk yang ktorang amik, total = RM64.00... Memang agak mahal. Tapi puas ati gler korang. Try la skali pun takpe... Hahahaha... 



Iwan, si tukang promote...
 
Kalo korang teringin nak datang, korang boleh search alamat kat bawah k...
 
Nasi lemak warisan sambal opah,
Restoran Warisan Sambal Opah,
Café, Malaysian Restaurant, and Asian Restaurant
2-56 Jalan USJ 9/5p, USJ 9
47620 Subang Jaya,
Selangor.
 
Sapa-sapa yang selalu lepak Restoran Ubi Kayu mesti tau tempat ni. Berdepan je restoran derang. Maybe sebab tuh Nasi Lemak Beratur ni kena bukak petang kot kan... Datang tau korang..Lapaq perut ni...
 
-Thanks for reading-
 


6 comments:

Anonymous said...

Eerrkk!! Sikit2 jer lauk yg di ambil?? Ekekekek....kalu tgk drp gambau u dah mcm bukan sikit2 dah....sotong jer dh penub satu plastik....hahahaha...itu mau rm25...sbb sy pernah beli...mmg fresh n berbaloi sedapnyer...kalau mkn kat mamak pun...sekor sotong dah rm12 dah...kalau dh penuh satu plastik dah brp ekor plak....ekekekek....

Yan|Aid said...

Hehehehe... yg byk tu kentang goreng sira sambal tuh...nmpk mcm sotong ye... yg lain2 kami amik setengah plastik je... sedap kan smue lauk2 tu kira berbaloi la dengan harga yang kita bayar lgpun saya dpt bli berjenis lauk jugak :)

Hisham Nazir said...

Just behind my office
Nice place! - www.hishamnazir.com

Yan|Aid said...

untung la en hisham nazir...rse teringin je blh terus beli :)

Hisham Nazir said...

kalau laung dari atas ni pun dengar ni..

Yan|Aid said...

wahhh... kalo macam tuh gayanye boleh menimbulkan ke'jeles'an di hati saya nieh en hisham nazir :)

Post a Comment