24 January 2014

Ayam Bakar Mas Mono, Seksyen 7, Shah Alam

Assalammualaikum...

Lama dah tak post pasal makanan kan... Jadinya dengan rasa tak bersalah serba-salah, Mrs. Yan nak share ada satu kedai makan namo ea Ayam Bakar Mas Mono. Dia lebih kurang ayam penyet la... memang ada menu ayam penyet pun... Tapi semua pakat-pakat amik ayam bakar je... Kekekeke...


Menu (Nampak tak seni yang sangat halus tok angle amik gamba ni)

Suasana dalam meeting room... Ada perbincangan hangat nieh... Hahahahaha... 

Setelah habis perbincangan yang hangat, sampai tahap tak tau nak borak apa dah, Sampai perut pun sebok nak join borak skali, akhirnya makanan pun sampai... Cer korang perati air tuh da sampai takat mana...


Mrs. Yan g dengan officemate Mr. Aid. Semua pun tak penah g... Ni semua sebab terpengaruh tengok JJCM. Baguih tau derang nieh... Malam tuh kitorang amik air yang bervariasi (malas nak ingat tak ingat air apa), tapi semua pakat-pakat order ayam bakar, pastuh order 3 set pisang goreng coklat.


So far ayam bakar dia sedap je. Kategori sedap lah sebab sambal dia pun best, pastuh tauhu ngan tempe dia pun takdela rasa kosong je. Derang p lumur skali perapan ayam kat situ kot. Pisang goreng coklat dia bese je sebab pisang. Sebab pisang dia je korang... Seyesss... Cer tukar takyah pakai pisang ape ntah nama dia. Rasa kelat-kelat cket. Pakai pisang emas pun ok kot (Cara macam pandai masak... Nama pisang pun tak tau... Wahahahaha...) dengan cheese dia kot macam terlebey masin. Kalo tau amik je cket cheese tuh makan dengan ayam. Pastuh servis derang macam lambat cket. Kebetulan kawan Mrs. Yan g lepas hari ktorang g sana, dia kata pun servis lambat. Naseb bek masak sedap kan... Huhuhu... Derang kata ni branch pertama kat Malaysia. Femes la kot kat Indon ye dak... Tetibe terliur nak makan ayam bakar... 
Lastly, ktorang ada special menu tau... Cer scroll ke bawah... Hahahahaha...





















Baby golek special... Dia paling excited skali nak pilih menu... Hahahaha... Omeyyyy angat.. Dah la Omeyyy, dumuk lak tuh... (Menu ni untuk ktorang je tau... Korang jangan gatai mintak baby golek lak... Takut ada yang merasa tido lokap je...)



Kalo korang nak g, korang boleh cari alamat ni okkaip...

Ayam Bakar Mas Mono Malaysia
No 17 & 19 Jalan Plumbum P7/P
Pusat Komersial Seksyen 7,
4000, Shah Alam Malaysia

Email:
info@ayambakar.my

Website: http://ayambakar.my/



Waktu bukak Mrs. Yan tak pasti la pulak pastu tadi tengok website dia takde no telefon... Bagi yang pencinta fesyen, mesti tau lokasi Seksyen 7 ni kat mana sebab kat sini ada Wisma Jakel, ada stokis tok baju-baju online, ada jual tudung mahal-mahal tuh. Kalo korang tak tau, korang g cari jalan menghala ke I-City mahal tuh. Kalo nak lagi senang p google map ea... Enset canggih kan... :)



*Update :
Mrs. Yan ada tanya kawan-kawan Mrs. Yan sape yang ada try pisang goreng cheese tu... Macam mane rasa... ok tak... Derang kata ok... Baru-baru ni pun kawan Mrs. Yan kata ok... Mrs. Yan tak berkesempatan lagi nak repeat kat sana... Tak sabar gak nak g lagi skali :)



*Update :

Hapdate yang keseratus lima puluh kali pada 29 September 2014... Hikhikhik... Nak tunjuk je mcm mana ghuper pisang cheese yang  Mrs. Yan dapat. Rasa dia memang macam yang 1st Mrs. Yan rasa dulu. Dia masam-masam. Ada setengah orang yang suka macam tuh. Disebabkan cheese yang melimpah ruah membuatkan Mrs. Yan tergoda dengan pisang cheese tersebut. Huhuhuhu...


 Pisang Cheese


 Hidoep adalah perjoeangan

 

-Thanks for reading-




0 comments:

Post a Comment