16 October 2013

Kenanga Wholesale City (KWC)

Assalammualaikum...
 
Best... Best... Best... Dah lama Mrs. Yan ngan Dayah mengidam nak g sini. Macam best sangat je kan... Bermulalah terjahan ktorang hari Ahad lepas. Oklah, KWC ni dia dekat dengan Balai Bomba Hang Tuah. Seperti biasa, Mrs. Yan bukan orang yang expert pasal jalan. So gunalah Mr. Google Map korang ye...
 
Dari Balai Bomba Hang Tuah (bulatan kuning) korang da boleh nampak Bangunan KWC (bintang merah).

 


Ni bangunan luar KWC okkaip...
 
Ni directory yang ada kat tepi tiap eskalator.
 
Kalo korang nak info lagi kedai apa yang ada kat KWC nieh, korang boleh klik sini dan sini okkaip... Maleh nak taip... Huhuhuhu... Tapi memang macam-macam ada. Dari baju wanita, baju lelaki, baju budak-budak, beg, aksesori, segala macam perhiasan badan la ada kat situ... Kat bawah ni ada la gambar cket kat dalam KWC ni. Tak best la sebab tak boleh nak amik gambar... Siap kena sound lagi ngan tauke kedai. Cisss... Macam luak jer kalo nak amik gamba kedai dia...
 
 
 
Baju kat kedai ni chumel gak...


Ktorang borong 6 helai skrit kat sini. Material kain pun ok.





Ini semua... POYOOOOO...


Kat kedai ni la Mrs. Yan kena sound takleh amik gamba...











 
Kalo beli kat sini make sure korang beli minima 6pcs baru boleh dapat harga borong. ada kedai yang kena beli 6pcs item yang sama baru boleh dapat harga borong. Ada kedai yang boleh beli 6pcs campur-campur then dapat lah harga borong... Depends la k. Kalo nak senang, sebelum pegi, bukak dulu website dia (ada link kat atas) then korang tengok kedai mana yang berkenan. Pakat-pakat lah g reramai ke, beli kat kedai yang sama. Lagi untung... Harga lebey kurang sama je tiap kedai. Pastuh ada gak owner kedai yang tanya nak jual ke, korang iyekan jela deknon...
 
Jadinye, selamat membeli-belah la ye... Sori sangat gambar tak cantik tahap cipan... Bersyukur jela handphone ada kamera walaupun pakai hp murah dari nak jinjing kamera ke hulu ke hilir... Lagi meluat akak kedai tuh usha ktorang nanti... Wahahahaha...
 
-Thanks for reading-


0 comments:

Post a Comment