13 November 2013

Nasi Ayam Warisan KD

Assalammualaikum...

Bosan-bosan kat ofis petang ni Mrs. Yan nak upload cket gambo nasi ayam yang ktorang makan lunch tadi. Dah alang-alang g site kat Kota Damansara tadi, tetibe teringin nak makan nasi ayam kat KD ni... Bukan Kris Dayanti okkaip.. Kota Damansara. Hari ni Mrs. Yan g site bawak Ms. Nisa. Bosan lak tetibe nak drive sorang... Boleh macam tuh... Mrs. Yan pun memula tak sure kat mana kedai ni sebab penah makan skali je. Tu pun dak Iwan yang bawak Mrs. Yan. Kalo nak tanya jalan, macam konfius gak tetibe kat mana. Tapi Mrs. Yan tau kat Jalan Cecawi, Kota Damansara. Pusing punya pusing sambil Ms. Nisa dok kerah otak kat mana tempat dia sebab Mrs. Yan cakap kat Mcd yang ada Shell.
 
Nasi Ayam Warisan KD ni gerai kat tepi jalan je. Sebelah Persiaran Surian. Korang try search Jalan Cecawi 6/19A. Berdepan dengan shop lot. Paham tak...(Harap kamoo paham yee...) Ok, dah jumpa, kat bawah ni gambar kedai kalo korang nak tengok ok.. :)







Ktorang bawak balik je. Makan kat ofis sebab belikan untuk ofismate skali.

Nasi ayam RM5.00, Sup kaki ayam RM3.00
 
Peace yoo...
 

Tapi kan korang... Ni yang macam nak meluah rasa ni... Sedap macam mana pun nasi ayam ni kan, still takleh lawan nasi ayam kat Alam Megah. Dulu masa Mrs. Yan servis keta kat Perodua kat sana, try la makan nasi ayam pakcik ni. Pakcik ni menjual guna lori je. Takdak kedai ke gerai bagai... Perghhh, skali try nak lagi lah... Dengan dia punya bihun sup tu, sup dia pekat... Adeyy la.. Air liuq leleh jap. Dulu kalo rasa teringin nak makan nasi ayam sanggup dari Taman Medan ke Alam Megah... Tapi sekarang dah takde. Mana ntah pakcik tuh pegi. Sedey tau drive jejauh 2, 3 kali bila sampai tengok pakcik tuh takde... Oh Pakcik Nasi Ayam Alam Megah ( Nasi ayam dia takde nama, so suka hati Mak Jemah la nak letak nama apa), silalah kau hadir memberitahu dimanakah lokasimu sekarang... Haishhh...
 
-Thanks for reading- 


2 comments:

arda said...

i pn tringat gk nasi aym pakcik tu.....kemanekah pakcik tu skang kn...nasi kosong ngn sup daging pon sodap gk...

Yan|Aid said...

Kan arda...minggu lepas orang saja jalan kat sana.. Manelah tau kot-kot rezeki ke kan... Tapi pakcik tuh takde gak...

Post a Comment