16 May 2013

Pau Ibu, Kuala Kangsar

Assalammualaikum...

Lepas kenyang makan kat Mak Teh Mee Banjir Udang, kami pun meneruskan perjalanan tok cari pau femes yang derang sebut-sebut kat Kuala Kangsar. Sanggup ko... Hukhukhuk... Tapi bila dah sampai sana, derang kata kedai tuh Cina punya. Lepas tuh kebetulan ada lak orang Melayu gak jual pau. Dari langsung tak dapat, Mrs. Yan pun belilah kat mamat nieh... Hahahaha... Sedap tau pau dia. Maybe tepung dia tak berapa nak sama la dengan pau cina kalo kita makan time sejuk, tapi inti dia, sampai sekarang Mrs. Yan boley ingat macam mana rasa inti kelapa tuh. Dengan warna dia gelap (memang pakai gula kabung/gula melaka ni... Muka konfiden) kelapa die lemak, sedap sangat lah. Pau daging dia pun sedap.

Berdepan dengan Sungai Perak

 Kalo dah alang-alang datang sini, jangan lupa beli labu sayong ea

Ni la dia Pau Ibu... Sporting tau mamat ni... Sedaplah pau dia... Terkenang-kenang...

So, ni jela rentetan dari hari kami g berkursus kat Penang hari tuh. Seronoknya dapat makan macam-macam... Dari sesat barat nak cari mee udang Penang, sampai ke mee udang Kuala Sepetang, and lastly kami makan pau kat Kuala Kangsar tok minum petang lak... Memang best la kan... Huh lapa... :)

Sekian...

-Thanks for reading-

0 comments:

Post a Comment