26 February 2013

INSPITARI 2012 @ Dewan DBKL, Kuala Lumpur

Excited Excited Excited 

 

 Style la derang nieh

 

1st time kami dengar pasal InspiTari ni, kami da melompat-lompat gedik muka tahap excited giler sebab kami memang suka tengok persembahan kesenian macam ni.

 

Okaip, untuk yang baru 1st time dengar, program ni bawah anjuran Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara (JKKN). Kali ni acara diadakan di Audotirium Dewan DBKL. Masuk free je tau... Ni cara kementerian nak memperkenal dan nak memartabatkan seni tari negara gitew...

 

Acara ni diadakan pada 13 Oktober 2012. So, bermulalah aksi menelifon wakil pegawai tok booking tiket. Masuk free kan, mestilah ramai yang nk tengok. Ada dalam 16 tarian kalau tak silap. Memang rugi kalau tak g.


Kami call En. Haris tok 2 tiket. Tu pun da penuh. Kami dapat seat baris kedua. Oklah dari tak dapat kn.


Balik kerja terus g ke DBKL. Dari PJ ke KL macam dari PJ nak ke Tanjung Karang. Sangat sangat sangat jammed. Acara start dalam kol 8 mcm tuh. Tiket still kat En. Haris. Risau sangat sebab kalo kita bayar, tiket memang untuk kita. Tapi bila free ni kira 1st come, 1st serve la. 

 

Dok dalam keta ni tangan asyik dok msg En Haris je.... At last En Haris cakap kalau acara dah nak start kami terpaksa release tiket pada orang lain... Then call dia lagi and bagitau kami da nak sampai. Thanks tok En. Haris sebab tolong simpankan tiket tok kami :) Tahun ni kalau ada macam best je nak g lagi.

 

 



















 

 -Thanks for reading-





 

 

 

 

0 comments:

Post a Comment